Banánový chleb (veganská verze)

02 května Nikola Pincová 0 Comments


Miluju banánový chleba, u nás doma už je z něj stálice a ráda ho peču i když jdeme někam na návštěvu za kamarády. Ovšem tohle není ten chleba. Chtěla jsem vyzkoušet obměnu, kde nebudou vajíčka a bílá mouka, ne proto, že bych byla bezlepkář nebo chtěla hubnout, ale prostě protože mě zajímalo, jak bude chutnat jiná verze. A byla jsem z ní nadšená.

Doporučuju na plátek chleba lžíci vanilkového jogurtu, lesní ovoce a zalít javorovým sirupem!


Ingredience:

  • 300 g ovesných vloček
  • 5 přezrálých banánů 
  • 150 g rozinek či brusinek
  • 350 g jablečného pyré
  • 6 lžic javorového sirupu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžičky skořice 
  • 1 lžička vanilkové esence

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180°C (horkovzdušnou). Nejdříve oloupeme banány a rozmačkáme vidličkou na kaši. Tu si vylijeme do velké mísy  kde později budeme míchat všechny ingredience dohromady. 
Ovesné vločky rozmixujeme v kuchyňském robotu na mouku. Kokosový olej roztavíme, aby byl tekutý a všechny ingredience pečlivě promícháme ve velké míse a nalijeme do formy na chlebík, kterou si předtím vymažeme trochou kokosového oleje. 
Chlebík pečeme 50 minut, možná i déle, vyzkoušejte, jestli špejle vyjde z chlebíku suchá. Po vyjmutí z trouby nechte ještě moučník 30 minut odstát.



0 komentářů: